Translate

otrdiena, 2011. gada 25. oktobris

Esam nolēmuši apceļot Ziemeļigaunijas jūras piekrasti ar akcentu uz dabu- jūra, akmeņi, ūdenskritumi. Ar ko sākt? Mēs sākām ar "kreiso malu" - Paldiskiem. Kamdēļ? Vienkārši ar domu, ka pirmajā dienā varam tikai atbraukt, lai atpūstos un ar rītu sāktu savu braucienu- uz priekšu, līdz pat Narvai. Tā arī izdarījām. Piebildīšu vien, ka brauciens ir paredzēts ar teltīm.
Vasara. Braucam, pat neskatoties, ka līst lietus- laika ziņas mierināja, ka tas tikai pāris dienas. Pieciešami. 
Jā, kur tad varam pārnakšņot nonākuši pie starta līnijas? Teikšu kā ir- braucām bez precīzas informācijas, jo kaut kā neatradās. Vienkārši neatradās. Bija zināmi atsevišķi punkti, tomēr bez nekāda skaidrojuma kas mūs tur sagaida. Tas, ka varam apbraukt visu Igaunijas jūras krastu (ieskaitot Sāremā, Hijumā) nakšņojot pat pie pašas jūras krasta pilnīgi bez maksas un visbiežāk labiekārtotās (ieskaitot- galdus, ugunskura vietas, tualetes ar tualetes papīru, sagatavotu malku utt) nakšņošanas vietās, protams mums neienāca ne prātā! Lai jums tas nebūtu jāmeklē uz vietas, lūk šādu vietu karte:
http://xgis.maaamet.ee/xGIS/XGis

Lai vieglāk orientēties,- pateikšu priekšā, ka lai karti atvērtu, jāuzspiež uz atvērtajā logā redzamās "pogas"- "Ava Eesti kaart" un tālākais jau viss būs saprotams. Telšu vietas gan labāk parādīsies, ja mērogu palielināsiet.


Bet mēs uzsākām Ziemeļigaunijas dabas tūrisma maršrutu no Paldiskiem meklējot..- kempingu. Mūsuprāt tam bija jābūt kaut kam tādam, kur kāds iekasē naudu un tad visžēlīgi ļauj kaut kur uzlikt telti. Nevienu naudas vācēju neatraduši atradām vien.. pilnīgi tukšu jūras krastu un dažas ugumskura vietas.. Celt telti? necelt? uzklups inspektori ar vēlmi sodīt? neuzklups?
Cēlām. Vis beidzās ok, ja vien netraucētu lietus un ērces, kuras te izrādijās krietni daudz.















Vieta, kur apmetāmies ir Paldiskiem pretējā pussalas krastā starp Leetse un Kersalu, bet augstais stāvais krasts vēlākās bildēs Paldisku pusē pie paša raga.-


Skatīt lielāku karti








Braucam tālāk- uz pašiem Paldiskiem, kas ir tikai dažus kilometrus no šīs vietas, lai nokļūtu uz pussalas raga un.. skatītu, kas tur skatāms..
Civilizācija te liek atcerēties padomju gadus.  Pamestas armijas celtnes.. Antenas.. Pat mūsdienīgie, spokainie vēja ģeneratori.. angliski te ar tevi neviens sarunāties nespēj. Jāņem talkā krievu valoda, kas liekas dzimtā te ir lielākajai daļai. Meklējām kartē iezīmētos ūdenskritumus, bet par tādiem te neviens neko nav dzirdējis..
līst un līst un pelēks visapkārt.. Vai tas traucē?
Jā. Pie Paldiskiem būs jāatgriežas vēlreiz, kad saulīte pa zemes virsu staigās..










Bet priekšā iespaidiem pilna diena, kurai gan jānoslēdzas kādā Tallinas Hotelī, kur mēģināsim izžāvēt salijušās drēbes un telti.. Tas viss priekšā.. Lietus pamazām mitējas un garastāvoklis visiem kļūst saulaināks.. Braucam tālāk!

1 komentārs:

  1. Kur es biju vakar ,kad apceļojām Keilas ūdenskritumu ?Atbilde vienkārša,laikam dzīvē iekārtos tā,lai atgrieztos no jauna tur ,kur no redzētajiem dabas veidotajiem brīnumiem aizraujas elpa .Redzētais atstāj iespaidīgus nogulumus mūsu pelēko šūniņu iežos uz ilgiem laikiem .Tādēļ iesaku ceļojiet un priecājaties par skaisto ,ko sagādā mūsu dzīvīte .Tas ir tik superīgi !!!

    AtbildētDzēst